آدرس : خیابان آزادی - شهیدان

شبکه های اجتماعی :

Search
Close this search box.

خیابان آزادی - روبروی حبیب الله


 

سامانه موسوم به تونل فرم (تونلی) یکی از روش های مورد استفاده در اجرای ساختمان های با سیستم باربر دیوار و سقف بتنی است . نام تونلی به دلیل شکل قالب بندی و بتن ریزی همزمان دیوارها و سقف هاست . در سیستم تونلی ، دیوارها و سقف های بتن مسلح به صورت همزمان و یکپارچه آرماتوربندی ، قالب بندی و بتن ریزی می شوند .

👈در این روش ضمن بالا بردن سرعت و کیفیت اجرا (سطوح صاف و صیقلی ) ، به دلیل یکپارچگی اعضا و اتصالات آنها می توان عملکرد سازه ای و رفتار لرزه ای سیستم را به نحو چشمگیری بهبود بخشید. روش قالب تونلی مانند دیگر روشهای ساخت صنعتی در چهار معیار کاهش زمان ، کاهش هزینه ، ارتقای کیفیت و امنیت کارکنان توجیه پذیر می باشد .

اجرای این پروژه ها از لحاظ مکانی محدودیت خاصی نداشته ولی در صورت اجرا در فضاهای مسطح و غیر شیبدار و با مقاومت بستر مناسب ، دارای شرایط مناسبتری به لحاظ سرعت کار و عملیات جابجایی در ماشین آلات خواهد بود . در حال حاضر امکان اجرای این روش تا حداکثر 16 طبقه در ایران وجود دارد ولی در برخی کشورها تا حدود 60 طبقه به اجرا درآمده است . در این روش پیشنهاد میگردد پارکینگ ها در فضایی جداگانه از بلوکهای مسکونی اجرا گردند .

👈هم اکنون با استتفاده از روش تونلی انبوه سازان با برنامه ریزی برای ساخت یک طبقه در یک روز ، مجتمع های مسکونی بزرگ را میسازند . از مزایای سازه ای این روش می توان به عملکرد سقف سازه بصورت دیافراگم صلب و قابلیت انتقال بارهای قائم و جانبی به دیوارها و افزایش درجه نامعینی سازه و تاخیر بیشتر در تشکیل لولاهای پلاستیک در اعضا و درنتیجه قابلیت تحمل بیشتر نیروها و لنگرها نام برد.

با توجه به مشخص بودن تعداد ست های قالب تونلی و دوره زمانی دقیق و سیستماتیک عملیات آرماتورگذاری امکان قالب بندی و بتن ریزی یک ست کامل بطور همزمان وجود داشته و تاخیرات زمانی به حداقل ممکن می رسد . در این روش در مقایسه با زمان و حجم عملیات قالب بندی ، آرماتوربندی ، بتن ریزی و قالب برداری ستونها ، تیرها و سقف ها در سازه های بتنی معمول بسیار سریعتر است . سادگی شبکه آرماتوربندی دیوارها و سقف ها و تکرار آنها در طبقات با تهیه نقشه های کارگاهی برای لوله گذاری تاسیساتی و محل بازشوهای دیواری و سقفی ، اجرای کار و نظارت فنی بسیار دقیق و با سهولت را میسر خواهد نمود .

👈از مزایای اقتصادی این روش به کاهش هزینه نازک کاری نسبت به روش های رایج و کاهش خواب سرمایه و بازگشت سریع آن و کاهش حجم نیروی انسانی  وکاهش پرت مصالح به دلیل یکپارچه بودن دیوارها و سقف ها می توان نام برد.